Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

2 februari 2016

Ungdomsrådets nya styrelse planerar året

Nu är första mötet för året genomfört med den nya styrelsen i Karlskoga kommuns Ungdomsråd, Ung Kung. Ungdomarna planerar för 2016 om vilka insatser och aktiviteter som ska prioriteras.

Ungdomsrådet har fått en tagg till Nya Folkets hus i Karlskoga för att själva kunna arrangera och genomföra sina möten. För att hitta de kanaler som ungdomarna finns på kommer det att läggas tid på att hålla sociala medier uppdaterade, facebook och instagram. Även Ung Kung på Karlskoga kommuns hemsida kommer att hållas uppdaterad.

Ungdomsforum - bra inkörsport
De som deltog på första styrelsemötet var, Emma, Bea, Kannika och Sigge. Alla var överens om att Ungdomsforum är en bra inkörsport för att vara med och göra något, påverka och förändra.

På gång under 2016
LANskoga har frågat Ung Kung om de vill vara med som tidigare år och anordna ett LAN under sportlovet vecka 8. Det är ett bra sätt att skapa aktivitet under lovet och det har varit väldigt lyckat tidigare år.

Ungdomsrådet är inbjudna till kommunfullmäktiges sammanträden under våren, i samband med pausen, för att diskutera vad som sagts på politikerluncherna.

Ungdomsrådet är medlemmar i Sveriges ungdomsråd som anordnar träffar för alla ungdomsråd i Sverige. Nästa inspirationshelg är i Bjuv, Helsingborg, 19-21 februari.

Alla medlemmar är inbjudna till kongressen.

Hur ungdomsrådet ska/vill delta i den drogfria skolavslutningen 9 juni i Nya Folkets Hus, Karlskoga.

Ung Kung har fått erbjudande om att vara handledare till årets feriepraktikanterna. Uppdraget handlar om demokratiutveckling i och med formandet av ett ungdomsfullmäktige i Karlskoga.

Nästa möte är den 4 februari kl. 16.00-17.30 på Folkets hus.

Uppdaterad 2017-08-10

Följ Ung Kung på

Facebooklänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats