18 februari 2016

Samverkar gör Cecilia Ljung, folkhälsostrateg Karlskoga Degerfors kommuner, Kenneth Sundqvist, polisen, Mats Johansson, säkerhetssamordnare Karlskoga kommun och Tomas Nilsson, polisen. Foto: Leif Tallmyren

Samverkan om medborgarlöften

Polisen och Karlskoga kommun samverkar kring trygghetsöverenskommelse och om medborgarlöften. Beslut kommer att tas i fullmäktige 23 februari.

En viktig del i det trygghetsskapande arbetet är det viktiga arbete som sker i hemmen varje dag, Därför är familjestöd en prioriterad del i samverkansöverenskommelsen.

Överenskommelsen och medborgarlöften är viktiga pusselbitar för att göra Karlskoga ännu tryggare, säger Cecilia Ljung folkhälsostrateg Karlskoga Degefors kommuner,,

Under hösten 2015 inleddes samarbetet mellan kommunen och polisen, enkätundersökningar har genomförts både från polisen och kommunen. Syftet är att gemensamt tillsammans med medborgarna göra ytterligare åtgärder som ökar trygghetskänslan i utsatta områden.

Läs mer från KT/Karlskoga Kuriren - härlänk till annan webbplats

Uppdaterad 2016-02-18 av Lena Edlund