8 juni 2016

Lättare att få svar på svåra frågor via webportalen Alkohol- och drogguiden

På Karlskoga kommuns hemsida har en ny webportal  lanserats med fokus på alkohol och andra droger. Portal har funnits i några månader och har fått namnet Alkohol- och drogguiden.

Syftet är att invånare i Karlskoga och Degerfors på ett enkelt sätt ska kunna guidas till råd och stöd, samt information kopplat till alkohol och andra droger och är även en viktig del i kommunernas drogförebyggande arbete.

Samverkan mellan många olika aktörer
Arbetsgruppen Västra länsdelen mot droger har gemensamt sammanställt och utformat guiden. I arbetsgruppen finns representanter från polis, psykiatri, akut, ambulans, socialtjänst, elevhälsa, fritidsgårdar, kultur- och föreningsförvaltningen, Örebro läns idrottsförbund och folkhälsoförvaltningen i Karlskoga, Degerfors och Hällefors.

Via Alkohol- och drogguiden kan du på ett enkelt sätt få hjälp att hitta just de verksamheter som du önskar få kontakt med och på så vis få svar på dina frågor och funderingar. En stor del av innehållet i guiden har redan tidigare funnits tillgångligt på internet, men nu har relevant information samlats och delats in i olika kategorier, så att det blir lätt att hitta.

Alkohol- och drogguiden kan även laddas ner som en webbapp.
Här hittar du - Alkohol- och drogguiden

Uppdaterad 2016-06-08 av Lena Edlund