10 november 2016

Är politik cool?

Det var många olika ämnesområden som diskuterade vid den tredje politikerlunchen. Den här gången träffades ungdomar och förtroendevalda i Skrantaskolans restaurang.

Är politik coolt?
Ja viktigt men inte de som är på Tv, de bara klagar på varandra. Kommer inte med några budskap som de verkställer. Lokala politiker känner vi inga. Är det de som klipper av banden vid invigning? säger några av eleverna från årskurs 7-9 på Skrantaskolan.

Hävdar sin rätt till integritet!
En viktig och aktuell fråga är duschutrymmen i gymnastiken. Eleverna vill inte duscha för öppen ridå, vilket de tvingas göra med den fysiska miljön som de har nu. Rätten till integritet är en GENUSFRÅGA! Resultat blir ofta att eleverna struntar i att tvätta av sig på grund av att de inte vill exponera sig och i flera fall undviker de gymnastiken.

Deltagande politiker:
Agnetha Wästbjörk, GN
Rikard Eriksson, KFN
Tony Ring, KS
Margaretha Eriksson BUN
Barbro Östberg, SBN
Anders Ohlsson, KF

Deltagande ungdomar:
Elever årskurs 7-9

Vill du läsa hela rapporten från poltikerlunchen och om ungdomarnas åsikter, då kan du klicka här!PDF

Uppdaterad 2017-08-10 av Gunilla Östman