8 december 2016

Alla barn förtjänar en trygg, stabil och vit jul. OBS! Arrangerad bild

Alla barn förtjänar en vit jul!

Långsiktig hållbarhet är att jobba för att barnen får fira en trygg, mysig och vit jul hemma. Det jobbar Karlskoga kommun sedan länge med.

Julen är en av de helger under året som är allra värst för barn i familjer där det dricks för mycket alkohol och även en helg då det är socialt accepterat att dricka alkohol.

– Julen ska tillhöra barnen och att det är viktigt för dem att de har trygga vuxna runt sig på julen, säger Johanna Karlsson som är folkhälsoutvecklare i Karlskoga kommun.

I Karlskoga kommun jobbar man sedan länge med problemet kring barn som känner sig otrygga när det dricks i deras familjer. Arbetet som IOGT-NTO rörelsen gör genom att låta vuxna skriva på kampanjen "Jag tar en vit jul", är ett väldigt bra komplement till kommunens arbete. Läs mer här!länk till annan webbplats

Underskrift för en vit jul:
Klicka här!länk till annan webbplats

Här finns hjälp att få:
Råd och stöd eller information kring alkohol och andra droger
ALKOHOL- OCH DROGGUIDEN

Rymden är en stödgruppsverksamhet i Karlskoga som vänder sig till barn, ungdomar och föräldrar i familjer med missbruk av alkohol och narkotika.
Rymden

Karlskoga vill ha en vit jul - för barnens skull!
Inslag från Sverige Radio P4 Örebrolänk till annan webbplats

Uppdaterad 2016-12-22 av Maria Gunnarsson