17 mars 2017

Sveriges ungdomsråd har kongress i Karlskoga

Under helgen pågår Sveriges ungdomsråds (SVUNG:s) årliga kongress i Karlskoga. Karlskogas eget ungdomsråd Ung Kung deltar med representanter och volontärer.

Karlskoga kommun tillsammans med ungdomsrådet Ung Kung är värdkommun när drygt 70 ungdomar i ålder 13-25, från hela Sverige möts här för att lägga upp strategier för Sveriges ungdomsråd.

Sveriges ungdomsråds styrelse har som ambition att arbeta strategiskt med att leda och utveckla organisationen framåt. Under helgen 17-19 mars kommer det att pågå ett intensivt arbete i främst Bregårdsskolan. Det kommer att utses en ny styrelse och nya stadgar kommer att arbetas fram i ungdomsrådet.

Våra egna ungdomsrepresentanter har tillsammans med Kristin Adamsson, som är folkhälsoutvecklare, planerat för kongresshelgen sedan några veckor tillbaka och deras förväntningar inför helgen är:

Att kunna utse en så bra styrelse som möjligt i Sveriges ungdomsråd.

Att det ska bli kul att ta emot ungdomar från hela Sverige.

Uppdaterad 2017-03-17 av Lena Edlund