7 april 2017

Politikerlunch med prat om otydliga regler

Onsdag 5 april fick Skrantaskolans elever besök av våra förtroendevalda under terminens andra politikerlunch. Dagen till ära serverades en god påskbuffé vilket var uppskattat från både förtroendevalda och elever.

Under lunchen diskuterades allt från skollitteratur till känslan av att inte kunna gå trygg ute på kvällarna. Några av de ämnen som lyftes var att skolmiljön upplevs som bullrig och stökig. Det nämns att det förekommer gängbildningar på skolan, vilket gör att det blir en otrygghet även i skolan.

Vid flera av borden pratades det om regler. Om vilka regler som finns, att det finns en otydlighet i vilka regler som gäller samt att eleverna själva vill bli mer involverade i vilka regler som ska gälla på skolan.

När det gäller delaktighet och inflytande finns det ett intresse av att få vara mer delaktiga över skolfrågor. Det pratades en del om elevrådet och att det är ett  bra forum men att återkopplingen om vad som händer ibland för dålig. Några elever upplever att det är svårt att få gehör för de tankar och idéer som lyfts.

Vill du läsa hela återkopplingsrapporten från vårens andra politkerlunch - klicka här!PDF

Karlskoga Tidning/Kuriren var på besök vid Skrantaskolan och gjorde ett reportage. VIll du läsa artikeln - klicka här!länk till annan webbplats

Uppdaterad 2017-04-07 av Lena Edlund