Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

25 februari 2018

I podden "Barnets rättigheter" pågår samtal tillsammans med SKL (Sveriges kommuner och landsting), Emmaboda kommun och Cecilia Ljung från Karlskoga och Degerfors kommuner.

Barns rättigheter ventileras i podcast

Karlskoga och Degerfors har jobbar länge och ihärdigt med barnens rättigheter. Nu beskrivs vårt arbeta via SKL:s egen podcast

SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) har ett nätverk för kommuner som arbetar med barnkonventionen och där ingår Karlskoga och Degerfors. I slutet av 2017 började SKL med en podd för barnens rättigheter och kommuner i nätverket tillfrågades om att delta. Detta var SKL:s första podd och syftet är att sprida kunskap om barnkonventionen och hur man kan jobba med den.

Reflektioner över våra kommuners arbete med barnrättsfrågor

Den första podden lyfte nationell och regional nivå inför barnkonventionen blir lag. Medan det andra avsnittet, där våra kommuner deltog, speglar kommuners förutsättningar. Det är Cecilia Ljung, folkhälsochef Karlskoga Degerfors som bjudits in i SKL:s podd och som på ett inspirerande sätt reflekterar kring hur våra verksamheter arbetar med barnens rättigheter.
Klicka på länken nedan för att lyssna på hela podden.

När det gäller kommunerna undrar fortfarande några om barnets rättigheter är något de behöver ”hålla på med” eller inte. Och det vill vi!

Barns rättigheter - en podcast från SKL

#2 Ett arbete som aldrig blir färdigtlänk till annan webbplats