Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Karlskoga och Degerfors är utsedda till  Årets förebyggande kommun 2013

År 2013 fick Karlskoga och Degerfors folkhälsonämnd pris som bästa kommuner för sitt långsiktiga drogförebyggande arbete.

Det är många inom både folkhälsoförvaltningen och folkhälsonämnden som är väldigt glada och upprymda över priset.

- Det är väldigt roligt att vårt arbete i samverkan får detta positiva kvitto. Vi i folkhälsonämnden har hela tiden hållit fast vid det  strategiska och långsiktiga tänkandet. Vårt uppdrag är ju att bidra till att  skapa förutsättningar i samhället för god och jämlik hälsa, säger Christina Gustavsson.

- Ett kvalitetsmått av att bli vald till årets förebyggande  kommun. Även kul att de gemensamma arbete som görs i Karlskoga och Degerfors  kring folkhälso- och barnrättsfrågor lyfts nationellt. Detta är ett pris som ger  bevis på att vårt arbete sker i samverkan mellan kommuner, myndigheter, idéburen  verksamhet och lokala aktörer, säger Josefin Sejnelid.

- Karlskoga och Degerfors är unika med sin  politiska samverkan i Folkhälsonämnden. Denna utmärkelse visar att man tänkt  både rätt och konstruktivt. Samverkan är och ger förutsättningar att skapa  mervärde, säger Ulrika Lundgren.

Det är CANlänk till annan webbplats, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, som delar ut priset.

Motivering till nominering: ”Årets pris tilldelas två kommuner i samverkan. Förutom att uppfylla de krav som ställs i nomineringsförfarandet visar de att små kommuner genom regionala och kommunala samverkansavtal och gemensam nämnd kan bedriva ett framgångsrikt och långsiktigt förebyggande arbete. Genom att koppla sitt lokala ANDT- och folkhälsoarbete till de nationella ANDT-målen finns också en långsiktighet mellan det som genomförs på lokal nivå och det som efterfrågas på nationell nivå.”

Uppdaterad 2017-01-16