Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Du som förälder är viktig

Studentfester och skolavslutningar är tillfällen där ungdomar riskerar att dricka alkohol. Karlskoga och Degerfors kommuner vill arbeta förebyggande och förhindra detta genom olika förebyggande aktiviteter.

Men även du som förälder är viktig, du är den som har bäst möjlighet att påverka ditt barns inställning till bland annat alkohol. Ta ställning och visa vad du tycker om alkohol och ungdomar, ditt ställningstagande påverkar ditt barn. Läs mer om det föräldrabrev som skickas ut till föräldrar med barn i skolår 7-1 gymnasiet i Karlskoga och Degerfors inför sommaren
Läs mer: FöräldrabrevPDF

Tips och råd
Allt färre föräldrar ger alkohol till sina ungdomar. Många tonåringar tycker dessutom att det är fel att föräldrar köper ut alkohol. Tillsammans med er föräldrar kan vi alla bidra till att våra ungdomar får en minnesfylld och glädjerik skolavslutning och sommarlov.
Vill du ha tips och råd kring ungdomar och alkohol besök gärna Alkohol- och drogguiden på www.karlskoga.se/alkoholdrogguiden

Skolavslutning 9 juni
9 juni arrangerades en drogfri skolavslutning vid Nya Folkets Hus i Karlskoga. Arrangemanget är gratis för ungdomar i skolår 7 till 1 på gymnasiet i Karlskoga och Degerfors. Kvällen innehåller musik, skumdisco, dansshow, freerunning och aktiviteter såsom bungyrum, speed shooting, sumobrottning och segway. Under kvällen kommer även Boris René som tävlade i årets omgång av melodifestivalen och även är fotbollsspelare i Degerfors IF.
Du kan läsa mer om skolavslutningen - här!


Uppdaterad 2017-01-16

Läs boken Tonårsparlören med massor av tips, argument och fakta som kan göra livet lättare för tonårsföräldrar.