Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Hälsofrämjande föräldraskap - Mia Börjesson

Föreläsare Mia Börjesson

Hälsofrämjande föräldraskap - med föreläsare Mia Börjesson

Mia Börjesson avslutar Degerforsmodellens första konferensdag med en blandning av livsberättelser, teorier och forskning. Salutogenes är den grundteori som Mia utgick från, jämte anknytningsteori och systemteori. Mia berörde vad som bidrar till att föräldrar klarar av att ge barnen ett ”psykologiskt immunförsvar” och hur man skapar livsvillkor för välmående.

Målet med föredraget var att alla skulle gå från föredraget starkare än när man kom. Att innehållet ska skapa energi och mod att prova någonting av det som presenteras i föredraget samt humor och glädje.

Bästa flygledaren för barn och unga

Hon gav samtliga rådet att bli den bästa flygledaren för Degerfors barn/unga och familjer.

Utifrån metaforen att det behövs en flygledare som guidar rätt vid start och landning av resor. Precis som livet. Vem vill landa på en flygplats där flygledaren har gått hem för dagen och kaptenen säger att jag gör så gott jag kan? Mia fick oss att inse hur viktigt det är att fylla på barnens och föräldrarnas viktigaste handbagage, det som man behöver för livet. Som hon sa, resväskan med kläder kan man förlora utan att det är en större katastrof, men det man tar med sig in i planen, det viktigaste, det är det som vi ska fokusera på. Det övriga går att ersätta om det skulle vara så...


Uppdaterad 2017-05-30