Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Folkhälsokonferens 2017

gör MER! för ökad jämställdhet & jämlikhet i hälsa

Årets folkhälsokonferens anordnades fredagen den 20 oktober i Nya Folkets Hus i Karlskoga. Konferensen lockade drygt 120 deltagare från hela regionen och dagen fylldes med både föreläsningar och seminarier.

Lyfta jämställdhet och jämlikhet i hälsa

I år arrangerade folkhälsonämnden den fjortonde konferensen i ordningen, i år i samverkan med Länsstyrelsen i Örebro samt Region Örebro län. Målet var att lyfta jämställdhet och jämlikhet i hälsa i en gemensam kunskapskonferens med föreläsningar samt valbara dialogseminarier

Temat för året var gör MER! För ökad jämställdhet & jämlikhet i hälsa. 
Läs mer om bakgrunden till folkhälsokonferensen - klicka här!

Dagens förläsare och artister

Samtliga talare fördjupade sig i jämställdhet och jämlikhet i hälsa, utifrån deras perspektiv. Dagens föreläsare och artister i stora konferenssalen var Emma Wilén, Barnombudsmannen, Barn som är med i projektet El Sistema i Karlskoga, Ingvar Nilsson, SEE & OFUS, Katarina Boye Stockholms universitet, Tobias Axelsson, Länsstyrelsen Örebro län, samt Ing-Marie Wieselgren, SKL.

Läs mer om våra duktiga föreläsare & artister - klicka här

Nutidens stora utmaning psykisk ohälsa

Under eftermiddagen erbjöds olika seminarier med en möjlighet för konferensens deltagare att fördjupa sig i ett ämne. Genom workshops kompletterades kunskapen med maktfaktorer inom idrotten, föräldraskapsstöd och epidemiologi. Dagen avrundades med nutidens stora utmaning psykiska hälsa. Dagen erbjöd både ny kunskap, förstärkningar och verktyg för att gå vidare och göra jämställt och jämlikt för att göra skillnad. 

Folkhälsodagen inleddes med barnets perspektiv, både genom kunskap och insikter från Barnombudsmannen såväl som inlevelse förmedlade av ett femtiotal barn genom El Sistema.

Uppdaterad 2017-11-15

Drygt 120 besökare checkade in på årets Folkhälsokonferens i Nya Folkets Hus i Karlskoga.