Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Vill du bli Karlskogavän?

Hör av dig till oss - eller kom till oss på biblioteket.

Välkommen!

Karlskogavän

För att förebygga fördomar, segregation och okunskap finns en mötesplats i Karlskoga, Karlskogavän, som underlättar för människor med olika bakgrund att träffas.

Som nyanländ kan det ibland vara tufft att komma till ett nytt land med en ny kultur och sociala koder. Då kan du som etablerad Karlskogabo vara en hjälp för honom eller henne i detta.

Det kan handla om att man tillsammans med andra eller enskilt, träffas och pratar eller gör en roligt aktivitet ihop. I utbyte får du en ny erfarenhet och lära dig om andra kulturer.

Sedan hösten 2016 har vi hjälpt flera hundra människor att träffas. De flesta människor som vänder sig till oss kommer från Syrien, Afghanistan, Eritrea och Somalia. Gemensamt för alla är att de vill utöka sin vänkrets och träffa någon som bor i Karlskoga och pratar svenska.

Just nu väntar över 70 personer på en träff.

Kravlös träff

Vi planerar gärna en kravlöst träff för dig, din familj, dina vänner eller arbetskamrater. Vi ses då tillsammans på Mötesplatsen i bibliotekets lokaler där vi introducerar er för varandra. Därefter följer vi upp individuellt för att se om ni vill träffas igen. Det finns inget krav på att fortsätta ses efter den första träffen om det inte känns rätt. Vi delar aldrig ut kontaktuppgifter utan tillåtelse.

Vi tror att även om ni bara träffas en gång så bidrar varje enskilt möte till en tryggare stad där människor trivs och mår bra.

Uppdaterad 2018-02-16