Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Småbarnsverksamhet

Välkommen till en härlig och rolig start in i vår kulturella värld. Här kan barn redan från 6 månader delta med sång och rörelse för att sedan successivt lära sig mer om instrument, dans eller bild och form på ett lekfullt sätt.

Babysång 6 - 12 månader

Ett lekfullt sätt att introducera musik för din bebis.

Babysång är det första trappsteget i vår småbarnsverksamhet musik. Genom sång, ramsor och rörelser närmar vi oss musiken och har en rolig stund tillsammans.

Ju tidigare du exponerar ditt barn för musik, desto mer nytta gör musiken för barnets fortsatta utveckling. Ta chansen och gör något roligt och utvecklande tillsammans med din bebis under föräldraledigheten.

Musiklek 1-4 år

Genom rörelse-, sång- och rytmiklekar närmar vi oss musiken samtidigt som vi har roligt tillsammans.

Barnet kan vara mellan 1-4 år för att vara vara med på musiklek och behöver inte ha varit med från start för att kunna delta. Innehållet anpassas efter barnets ålder och när barnen är riktigt små deltar även föräldrarna med både sång och rörelser.

I takt med att barnet blir mer tryggt och självständigt kan föräldrar lämna undervisningen och låta barnet delta själv.

Barndans 4-5 år

Här får barnens spontana rörelser och känsla för musik och rytm sin plats. Vi arbetar med rörelse som uttryck samtidigt som vi stärker barnens kroppsuppfattning. Fantasi, glädje och kreativitet går som en röd tråd genom dansundervisningen.

Bild och form 5-6 år

Här får barn mellan 5-6 år prova olika tekniker och material inom bild och form. Tillsammans tecknar, målar och skulpterar vi samt ger utrymme för kreativitet, utveckling, glädje och kamratskap.

Vi har även en keramikverkstad som vi brukar besöka och jobba med lera. Ibland besöker vi även olika utställningar och i slutet av terminen har vi en egen utställning i Konsthallen.

Showkidz 6-7 år

Vi tränar grundläggande dansteknik och lägger stor vikt i det personliga uttrycket i rörelsen. Barnen får utlopp för sin fantasi och skapar egna danser.

Här introduceras även olika dansstilar som balett, showdans, contemporary dance och disco på ett lustfyllt och kreativt sätt. Barnen kommer få dansa till häftiga show- och musikallåtar, klassiker och naturligtvis barnens favoritlåtar.

Streetkidz 6-7år

I Streetkidz tränar vi grundläggande dansteknik och lägger stor vikt i det personliga uttrycket i rörelsen. Barnen får utlopp för sin fantasi, möter olika slags musik och skapar egna danser. På ett lekfullt sätt introducerar vi grunderna i streetdance. Barnen kommer få dansa till häftiga street och hip hop-låtar och förstås barnens egna favoriter.

Instrumentlek 5-6 år

Instrumentlek är ett lekfullt sätt att närma sig de vanligaste orkesterinstrumenten och några ovanliga. Ditt barn kan när som helst under 5-6 år söka till Instrumentlek, barnet behöver alltså inte vara med från start för att kunna delta.

Barn som tidigare deltagit i Musiklek kommer att känna igen sig även på Instrumentleken. Undervisningens innehåll är delvis densamma, varvat med spel på olika stråk-, träblås- och brassinstrument.

Här undervisar en instrumentlärare och en sång- och rytmiklärare tillsammans för att grundlägga motorik, gehör, puls- och rytmkänsla. På så sätt lägger vi en hållbar musikalisk grund för framtiden och barnet får bilda sig en uppfattning om de olika instrumentfamiljerna. Om barnet vill går det sen vidare mot nya utmaningar i Stråklek, Brasskidz , Träblåslek, Stränglek eller Småstjärnorna.

Brasskidz 7 år

I Brasskidz närmar vi oss den glänsande bleckblåsfamiljen. Här undervisar en brasslärare samt en sång- och rytmiklärare tillsammans för att grundlägga motorik, gehör, puls- och rytmkänsla.

Barn som tidigare deltagit instrumentlek kommer att känna igen sig även i Brasskidz. Undervisningens innehåll är delvis detsamma, varvat med spel på trumpet, valthorn och baryton.

Brasskidz lägger en bra musikalisk grund inför alla våra ämneskurser och deltagaren får sen förtur till de platser som finns att tillgå.

Eleven kan ingå i både Brasskidz och kören Småstjärnorna utan högre avgift.

Stråklek 7 år

I Stråklek närmar vi oss de fyra stråkinstrumenten fiol, altfiol, cello och kontrabas.

Här undervisar en stråklärare och en sång- och rytmiklärare tillsammans för att grundlägga motorik, gehör, puls- och rytmkänsla.

Barn som tidigare deltagit i Instrumentlek kommer att känna igen sig även på Stråkleken. Undervisningens innehåll är delvis detsamma, varvat med spel på fiol, altfiol, cello och kontrabas.

Stråklek lägger en bra musikalisk grund inför alla våra ämneskurser och deltagaren får sen förtur till de platser som finns att tillgå.

Eleven kan ingå i både Stråklek och kören Småstjärnorna utan högre avgift.

Stränglek 7 år

I Stränglek närmar vi oss lekfullt med spel, sång och rörelse våra stränginstrument. Här undervisar en gitarrlärare och en sång- och rytmiklärare tillsammans för att grundlägga motorik, gehör, puls- och rytmkänsla.

Barn som tidigare deltagit i Instrumentlek kommer att känna igen sig även i Stränglek. Undervisningens innehåll är delvis detsamma, varvat med spel på akustisk gitarr, elgitarr och elbas.

Stränglek lägger en bra musikalisk grund för våra stränginstrument innan man går vidare mot nya utmaningar i BandKidz.

Träblåslek 7 år

I Träblåslek närmar vi oss lekfullt träblåsfamiljen. Här undervisar en träblåslärare och en sång- och rytmiklärare tillsammans för att grundlägga motorik, gehör, puls- och rytmkänsla.

Barn som tidigare deltagit i Instrumentlek kommer att känna igen sig även på Träblåsleken. Undervisningens innehåll är delvis detsamma, varvat med spel på blockflöjt, liten klarinett, tvärflöjt och så småningom saxofon

Träblåslek lägger en bra musikalisk grund inför våra ämneskurser och barnet får sen förtur till de platser som finns att tillgå.

Barnet kan med fördel ingå i både träblåslekgruppen och kören Småstjärnorna utan att det innebär högre avgift.

Småstjärnorna 7-10 år

I Småstjärnorna har vi väldigt roligt tillsammans när vi kombinerar sång och rörelse. Vi kan även uppträda i olika sammanhang, som under Luciakröningen eller när vi sjunger in våren på Valborgsmässoafton.

Uppdaterad 2018-09-13
Följ Kulturskolan på Facebook.
Följ Kulturskolans YouTubekanal.
Följ Kulturskolan på Instagram.
Kontakt

Elin Ahlström (AHE)
Sång
070-3492924
elin.ahlstrom@karlskoga.se

Sanna Andersson (ADS)
Bild & Form
070-416 18 16
sanna.andersson@karlskoga.se

Johanna Gyllström (GMJA)
Musik i grundskola, musiklek, tvärflöjt
070-821 86 35
johanna.gyllstrom@karlskoga.se

Anelija Karahodzic (KCA)
Dans, producent
070-416 27 90
anelija.karahodzic@karlskoga.se

Relaterat