Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Suzuki - trumpet 4-6 år

Nu har du som förälder chansen att göra något värdefullt tillsammans med ditt barn.  Höstterminen 2015 startar vi Suzuki-undervisning på trumpet på Karlskoga Kulturskola, för barn som är 4 och 5 år

Att vara Suzuki-förälder

Genom att bli Suzuki-förälder ger du ditt barn tid och engagemang. Det här gör du tillsammans med en lärare som är utbildad i denna speciella och genomtänkta pedagogik.

Suzuki-metoden innebär en tidig start, föräldramedverkan och att ditt barn lär sig spela på instrumentet på samma sätt som en lär sig att prata - genom att vara omgiven av musiken och först lyssna och sedan härma.

I Suzuki-metoden är alla välkomna – alla kan lära sig spela.

Shinichi Suzuki, metodens grundare, menade att genom musiken kan vi utveckla barnens personlighet med en metod som är fylld av respekt, kärlek och glädje.

När barnen är små är föräldrarna naturliga förebilder och idoler. I Suzuki-metoden lär sig därför föräldern först att spela, vilket gör att barnet blir nyfiket – ”Jag vill också spela”

Hur går undervisningen på skolan till?

När barnet har börjat spela är föräldern alltid med på lektionerna och har sedan ansvar för övningen i hemmet. Föräldern är hemma en förebild och inspiratör precis som läraren är det på lektionerna.

Suzuki-undervisningen ger både individuella lektioner och grupplektioner. På den individuella lektionen fokuseras det på att utveckla speltekniken och på grupplektionen är den sociala biten viktig och lektionerna är fulla av spel och lek.

Föräldrakurs

Höstterminen 2015 startar med en föräldrakurs på 8 veckor utan barn, där föräldern lär sig grunderna på trumpet och filosofin bakom Suzukimetoden.

Är du intresserad och har ett barn som är 4 eller 5 år i år - Varmt välkomna till en första informationsträff för att få mer information och se om detta är något för dig och ditt barn.

För mer information och frågor, kontakta Joanna Lysén, hennes kontaktuppgifter står här uppe till höger, under rubriken kontakt.

Du kan också söka information på Svenska Suzukiförbundets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2017-10-03
Följ Kulturskolan på Facebook.
Följ Kulturskolans YouTubekanal.
Följ Kulturskolan på Instagram.
Kontakt

Joanna Lysén (LYJA)
Trumpet, El Sistema
073-044 59 63
joanna.lysen@karlskoga.se

Relaterat