Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

21 september 2015 - Bygga, bo & miljö

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Hantering av trädgårdsavfall

Hösten är här och många håller på att göra fint i sina trädgårdar. Avfall från trädgården ska helst komposteras. Kompostering kan ske på egen tomt eller så har Karlskoga Energi och Miljö tjänster för insamling av trädgårdsavfall. 

Trädgårdsavfall ska helst komposteras. Antingen kan ni kompostera avfallet på egen tomt eller så kan Karlskoga Energi och Miljö hjälpa er att ta hand om det. Karlskoga Energi och Miljö erbjuder tre tjänster, eget kärl med hämtning varannan vecka, vår- och hösthämtning utan avgift och egen inlämning på Mosserud avfallsanläggning. Årets hösthämtning infaller lördag 24 oktober.

Trädgårdsavfall får eldas förutsatt att det inte orsakar någon störning för grannar eller att det råder eldningsförbud. Är du osäker på om det råder eldningsförbud kontakta räddningstjänsten på nummer 0550-63600.

När du eldar är det viktigt att du alltid har vatten nära till hands och att du visar hänsyn för andra! Informera gärna grannarna innan du eldar och elda inte om det blåser mycket eller om trädgårdsavfallet är blött. Använd rikligt med vatten när du är klar och kontrollera någon timme senare att elden verkligen är släckt.

Om du blir störd av din grannes eldande bör du i första hand prata med grannen i fråga. Detsamma om han eller hon eldar annat avfall än trädgårdsavfall. Om denne inte slutar kan du anmäla grannen till miljökontoret.

Mer information om Karlskoga Energi och Miljös tjänster för trädgårdsavfall finner ni här.länk till annan webbplats 

Uppdaterad 2015-09-21 av Tomas Öhrn