Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

7 oktober 2015 - Trafik & infrastruktur

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Här får den lyckliga vinnaren Ulla-Britt Bäckman första priset i tävlingen av Lennart på Mandels Cykel och Trädgård. Med på bilden är också Therese Sundin som var projektledare för Europeiska trafikantveckan.

Europeiska trafikantveckans vinnare korade

Europeiska trafikantveckan är en internationell kampanj för att upplysa om och uppmuntra fler att upptäcka alternativ till bilen. Årets upplaga av trafikantveckan pågick den 16-22 september.

Prova på vecka

I Karlskoga arrangerades en ”prova på”-vecka där de anmälda deltagarna under en vecka antingen kunde prova på att åka buss eller cykla på en elcykel. Även en fototävling anordnades, där deltagarna uppmanades att ta fem bilder på sin cykelväg till och från jobbet under fem dagar. Första priset i fototävlingen var en cykel, och det priset var sponsrat av Mandels Cykel och Trädgård. Nu har den glada vinnaren korats.

Glad vinnare

När det var dags att lotta fram vinnaren till cykeln föll lotten på Ulla-Britt Bäckman, som blev mycket glad över vinsten. Andra priset var en cykelhjälm samt reflexer och cykellysen, det pris gick till Susanne Fröberg. Tredje- och fjärdepriset var ett busskort tankat med 400kr, då man detta år ville uppmana människor att kombinera olika färdmedel som exempelvis buss och cykel. Dessa priser gick till Eva Westgård och Sofia Josefsson.

Vi gratulerar våra vinnare och tackar alla som varit med att deltagit under våra aktiviteter under denna vecka.

Uppdaterad 2016-08-24 av Tomas Öhrn