Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

15 oktober 2015 - Trafik & infrastruktur

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Datumparkering gäller året om

I Karlskoga gäller datumparkering året om. Att du parkerar rätt är extra viktigt vintertid eftersom gatorna kan bli farliga och osäkra om våra snöröjnings- och sandningsfordon inte kan ta sig fram ordentligt. Under hösten är det också viktigt eftersom vi sopar upp löv från gatorna.

Så fungerar datumparkering i Karlskoga

Datumparkering gäller klockan, 00-07 i hela Karlskoga året om. Skyltar för datumparkering finns vid varje infart till Karlskoga. På dagar med jämnt datum är det parkeringsförbud på den sida av vägen som har jämna adressnummer. På dagar med udda datum är det parkeringsförbud på den sida av vägen som har udda adressnummer. Datumparkering gäller mellan klockan, 00 och 07. Om du ska parkera din bil på kvällen måste du tänka på var det är för datum nästa dag, eftersom datumparkeringen börjar gälla vid midnatt

Skyltning gäller alltid

Tänk på att det kan finnas ytterligare parkeringsregler på din gata. Kontrollera därför alltid parkeringsskyltarna. Om det exempelvis finns ett permanent parkeringsförbud längs ena sidan gatan får du alltså inte parkera där även om reglerna för datumparkering tillåter det.

Ett exempel

Om du ska parkera på kvällen när det är jämnt datum, till exempel 4 januari, så innebär det att du ska ställa dig på den sida av vägen som har jämna husnummer. Detta eftersom det vid midnatt, när det är blir 5 januari, är förbjudet att stå parkerad på den sida av vägen som har udda husnummer. Tänk också på att det i slutet av de flesta månader kommer två dagar med udda datum i rad, 31 och 1.

Kontakt

Har du frågor om parkering kan du kontakta teknik – och fastighetsavdelningens kundtjänst, telefon, 0586-615 22 eller via mail: teknikfastighet@karlskoga.se

Uppdaterad 2015-10-15 av Tomas Öhrn