Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

20 november 2015 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Barn och ungas idéer i utställning på biblioteket

En del av arbetet med bibliotekets medborgardialog är att lyssna på de unga i Karlskoga. Art Kod har hjälpt biblioteket att ta reda på vad barn och unga tycker om biblioteket, och resultatet finns nu i en utställning i bibliotekets entré.

Art Kod är ett arvsfondsprojekt som jobbar med ungdomsdialog. Ett av deras uppdrag är att hjälpa barn och unga att synas i det offentliga rummet.

Önskemål om olika rum och café

Tillsammans med barn och unga har Art Kod undersökt hur biblioteket fungerar utifrån olika perspektiv. Bland annat har aktiviteter för barn och unga, teknik och biblioteksrummet diskuterats. I diskussionerna har ungdomarna sagt att de bland annat vill ha olika rum för olika aktiviteter och ett café.

Utställning i entré och foajé

Utställningen börjar redan i entrén där en stor grön vepa hänger och informerar om att något nytt är på gång. Genom hela entrén upp till foajén syns färggranna cirklar. I foajén finns en caféutställningsdel. Där kan besökare skriva ner hur de tycker att ett drömcafé ska se ut. Det finns även bilder från andra bibliotek som personalen samlat på sig som inspirationsmaterial under sina studiebesök.

Arbetet med att förändra biblioteket startade 2011 och utställningen är en del i det arbetet.

Uppdaterad 2015-11-20