Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

25 november 2015 - Stöd & omsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kommunstyrelsens förste vice ordförande Maria Nyberg informerade om Karlskoga kommun för de ensammkommande killarna från Poeten

Ensamkommande killar fick information om kommunen

Den 24 november samlades ett 20-tal ensamkommande killar i Ekebyskolans aula för att få information om Karlskoga kommun. Vad är en politiker och ska ni bygga fler bostäder var några av de frågor killarna ställde.

Det var kommunstyrelsens förste vice ordförande Maria Nyberg som tillsammans med två tjänstemän var på plats och informerade om kommunens utbud och organisation.

Killarna, som är i tonåren, som bor på Poeten kom från olika länder och fem tolkar medverkade vid samlingen. Några hade varit i Karlskoga ett år och kunde utan problem hänga med utan tolk. Men det var svårare var det för de som var helt nyanlända. En av killarna hade varit i Karlskoga endast fyra timmar!

Flera frågetecken rätades ut under kvällen och killarna ställde flera frågor. Vad är en politiker, och hur fungerar skattesystemet var några av de frågor som dök upp. Även oro för bostadsbrist och skolor lyftes fram. Frågorna rörde även specifika saker som hur kommunen kan hjälpa till för att starta upp en taekwondoförening.

Uppdaterad 2015-11-25