Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

12 januari 2016 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Platsansvarig Ossama Makhoul, kyrkoherde Pernilla Rosin, hockeylegenden Bengt-Åke Gustafsson och projektledare för Fritidsbanken David Mathiasson

Fritidsbanken på Skogsrundan är invigd

Nu kan alla som vill ha en aktiv fritid låna sport- och fritidsprylar gratis. Fritidsbanken i Karlskoga är den elfte i Sverige och på måndagen 11 januari invigdes den.

Karlskogahems lokaler på Skogsrundan 32 C innehåller en mängd sport- och fritidsprylar som skänkts till Fritidsbanken. Här går det att låna utrustning för bland annat utförsåkning, längdskidåkning och skridskoåkning.

Som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar

Tanken med Fritidsbanken är att det fungerar som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Här får alla låna utrustning gratis för en aktiv fritid, eller om det finns en sport man är nyfiken på att prova. Fritidsbanken har även ett miljötänk. Genom att människor skänker fritidsprylar de inte längre använder kan det återanvändas av andra. Om det finns en sport man är nyfiken på behöver man inte köpa ny utrusning, istället går det att låna på Fritidsbanken för att se om det är en sport man gillar. 

Bengt-Åke Gustafsson klippte bandet

Hockeylegenden Bengt-Åke Gustafsson klippte bandet och blev även utmanad att åka längdskidor, något han inte gjort på länge. Med på invigningen var representater från Svenska kyrkan, Karlskoga kommun och Möckelnföreningarna. Även Fritidsbankens projektledare David Mathiasson deltog. Pernilla Rosin, kyrkoherde i Karlskoga församling och kultur- och föreningsnädmndens ordförande Siv Björck Kjellgren höll varsitt invigningstal.

Vill du lämna in utrustning?

Du kan lämna in utrustning på församlingshemmet 39:an vardagar kl 10-16 och lördagar kl 10-13.

Det går även att lämna in utrustning till Fritidsbanken när det är öppet. Fritidsbankens öppettider är tisdagar och torsdagar kl 16-19

Uppdaterad 2016-01-15