Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

18 januari 2016 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Grundskolans ledning åkte på  företagssafari

Under torsdagen deltog grundskolans ledning, och representanter från kommunledningen och politiken i en företagssafari som ordnades av Barn- och utbildningsförvaltningen och NyföretagarCentrum.

- Syftet med dagen var att ge skolledningen en bredare bild av näringslivet i Karlskoga och ge inspiration till nya tankar och idéer för att utveckla lärandet. Programmet var komponerat för att visa upp tradition och innovation inom olika branscher berättar projektledaren Pialill Ring, NyföretagarCentrum.

Första stoppet gjordes på Karlskoga motorstadion/Gelleråsen där Mike Luff och Lennart Bohlin berättade om verksamheten. Motorstadion är ett av Karlskogas största besöksmål och Martina Björk från turistbyrån fortsatte i samma spår med en kort information om turistnäringen i Karlskoga.

Resan fortsatte mot Boforsområdet med besök hos Tele 2:s kundtjänst som valt att satsa med nya lokaler i Karlskoga, försvarsföretaget BAE Systems och Lasertech som arbetar med lasersvetsning och 3D-printing. Företagen berättade bland annat om sina anställningsbehov vilken kompetens som krävs för att få anställning och flera framhöll vikten av att barn och ungdomar får med sig bra kunskaper från skolan.

Dagen avslutades på Alfred Nobel Science Park och Tillverkningstekniskt Centrum som på ett innovativt sätt arbetar med 3D-printing och 3D-röntgen inom både forskning och industri.

- Det har varit en mycket givande eftermiddag. Det finns så mycket kompetens och engagemang hos företagen och det finns en arbetsmarknad både direkt efter skolan och för hemvändare. Det är viktigt att skolan har kunskapen och genom samverkan med företagen kan ge eleverna kompetenser som behövs för framtiden, som kreativitet, flexibilitet och problemlösning. Vi kände oss mycket välkomna och det var roligt att de tog sig tid, säger Anneli Weman, verksamhetschef för grundskolan.

- Det var en mycket välplanerad resa till en handfull av Karlskogas framgångsrika och innovativa företag. Det finns en enorm kapacitet och kunskap i den här staden, säger Kalle Selander, utvecklingschef i Karlskoga kommun.

Uppdaterad 2016-01-18