Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

9 februari 2016 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ändrad organisation på södra området kring förskoleklass och åk 1 2016/2017

Till läsåret 2016/2017 sker en förändring inom det södra skolområdet genom att fördelningen av klasser på Stråningstorpsskolan/Häsängsskolan ändras. Häsängsskolan kommer nästa läsår att ha förskoleklass och årskurs 1 medan Stråningstorpsskolan har årskurs 1-6.

Från läsåret 2017/2018 och framåt kommer Stråningstorp att ha årkurs 2-6.

Det innebär att alla 6-åringar som hör till Stråningstorp och Häsängen kommer att börja i förskoleklass på Häsängsskolan. Läsåret 2016/2017 blir det tre förskoleklasser och en årskurs 1 på skolan. När barnen ska börja årskurs 2 flyttar de till Stråningstorp. De barn som går i förskoleklass på Stråningstorp i år och som ska börja årskurs 1 till hösten kommer dock att gå kvar på Stråningstorp för att slippa flytta för enbart ett år.

Tanken med den nya organisationen är att anpassa Häsängsskolan för skolstart för yngre barn och skapa mer utrymme för eleverna på Stråningstorpsskolan genom att använda fler lokaler i Häsängsskolan.

Förvaltningen ser även över hur lokalerna på Stråningstorpsskolan kan utnyttjas på bästa sätt och om skolan kan använda fler lokaler i Stråningstorps Centrum.

Erbjudande om plats till förskoleklass
Inom kort kommer alla barn som fyller 6 år under 2016 att få ett erbjudande om plats i förskoleklass hemskickat. Sista dag att svara på erbjudandet är den 4 mars.

Om barnet har behov av skolskjuts är det mycket viktigt att ansökan om skolskjuts skickas in senast 1 mars. Mer information och ansökningsblankett.

Inga fasta skolområden
Observera att det inte finns några fasta upptagningsområden för skolorna i Karlskoga utan att fördelningen mellan skolorna ser olika ut från år till år beroende på hur många barn i området som ska börja skolan. Detta gäller hela Karlskoga.

Uppdaterad 2016-02-09