Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

11 februari 2016 - Bygga, bo & miljö

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Karlskogahem bygger 32 nya lägenheter

Behovet av fler bostäder i Karlskoga är stort och nu planerar Karlskogahem att bygga fler lägenheter i ett centralt läge. Förslaget är två så kallade kombohus med totalt 32 lägenheter i Loviselundsområdet.

Flera steg är redan tagna. Karlskoga kommun har fattat beslut om upprättande av ny detaljplan för Loviselund. Program för området finns sedan 2006.  Karlskogahem är ett helägt kommunalt bolag. Karlskogahems styrelse kommer formellt att fatta beslut vid nästa möte.

Om allt går enligt planerna är lägenheterna inflyttningsklara i slutet av 2017.

Många effekter av en nybyggnation
Kombohus är standardiserade, nyckelfärdiga hus som SABO (Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag) utvecklat i syfte hålla nere kostnaden för nyproduktion. När man undersökt vad de hittills ca 4 000 lägenheterna som byggts har haft för effekt på bomarknaden så konstaterar man att de gett upphov till så kallade flyttkedjor. Många av dem som flyttat in i de nyproducerade, tillgängliga och lättskötta lägenheterna är äldre personer som sålt sin villa. Villan har i sin tur köpts av en barnfamilj som bott i en lägenhet som nu blir tom.

- När de nyproducerade lägenheterna hyrs ut blir det någonstans i kedjan en billigare lägenhet ledig. Man löser också en del tillgänglighetsproblem genom att bygga nytt, vilket vi vet är ett samhällsproblem med en allt åldrande befolkning, säger Ann Hermansson Alm som är VD på Karlskogahem.

Länk till www.karlskogahem.selänk till annan webbplats

Det här området detaljplaneläggs nu för nybyggnation. Klicka på bilden så öppnas en större bild.

Uppdaterad 2016-02-12