Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

18 februari 2016 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Några från Österledsskolans personal har lyckats återskapa en 70-tals stämning genom att klä sig i tidstypiska kläder. Det är från vänster Jenny Lindkvist, NO-lärare, Linda Bergman, särskola och bibliotek, Gunhild Mohlen, specialpedagog och Lollo Almlöf-Berge, bildlärare.

Österledsskolan återskapar 70-talet för en vecka

Den här veckan har Österedsskolan jobbat med att stärka vi-känslan utöver det vanliga för alla sina högstadieelever.
Det har de gjort genom att gå tillbaka till 70-talet.

Att de just valde 70-talet beror på att det är relativt länge sedan och det är en tid lätt att knyta an tlll. Det har även varit relativt enkelt att få in olika tema i alla ordinarie ämnen.

Linda Bergman, är en av de lärare som engagerat sig i den här veckan. Hon visar en kul utställning i skolans bibliotek. Där det finns både peacetecken och ett bildcollage med 70-talsbilder på skolans lärare. Eleverna har fått gissa vilka de är och det har inte varit helt lätt att gissa rätt!

Elever på Österledsskolan har varit positiva till hela veckans upplägg. De tycker det har varit både roligt och intressant och har lärt sig att kunna tänka på ett nytt sätt (eller på ett gammalt sätt). På hemkunskapen har de lagat Kassler med ris och ananas och på samhällskunskapen har de lärt sig om solidaritet, Olof Palmes retorik har funnits med på svenskan, kärnkraften och sex & samlevnad på naturkunskapslektionerna, politiska budskap och gammeldans har varit inslag i bilden och på idrotten.

Dessutom har veckan bjudit på underhållning och härliga klädstilar både från lärare och elever. Torsdagkväll avslutas med ett riktigt 70-tals disco och eleverna har redan börjat fråga vad som kommer att bli nästa tema.

De här coola ungdomarna går i årskurs 8 på Österledsskolan och de har hittat lite sköna 70-tals kläder och solbrillor. Ungdomarna heter Klara, Vera, Amanda, Téa, Eva, Filip och Elsa.

Uppdaterad 2016-02-18 av Lena Edlund