Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

21 mars 2016 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

B2B-mässan – lyckad aktivitet i samverkansavtalet mellan grundskolan och näringslivet

Under B2B-mässan som hölls i Folkets hus den 10 mars deltog ett antal elever från Karlskogas högstadieskolor. Detta var mycket uppskattat av både eleverna själva och av utställare och organisatörer som lovordade elevernas insats.

B2B-mässan är en av aktiviteterna i det samverkansavtal mellan grundskolan och näringslivet som undertecknades i höstas. Eleverna hjälpte till med förberedelserna dagen innan samt skötte café och garderob under mässan.

- Samtliga högstadieskolor blev tillfrågade om att vara värdar och värdinnor. Vi sökte elever som verkligen ville delta och som visade engagemang, och det hittade vi. Dom har varit fantastiskt duktiga och proffsiga och har fått mycket beröm från utställarna. De som inte var med i år vill gärna vara med nästa år, och de som var med hade vi svårt att få att gå hem, säger Kaisa Edenvik, regionchef på Företagarna.

Alla elever som var med har tackats under veckan som gick. De tycker att det var roligt och lärorikt, att de blev bra bemötta och att de gärna skulle vara med igen. Grundskolan hade även en egen utställning där bland annat Bregårdsskolans 8B, som för övrigt gått vidare i Teknikåttan, visade upp sitt robotprojekt.

Rektorer och verksamhetschef för grundskolan besökte mässan under dagen och i samband med det diskuterades det fortsatta arbetet kring samverkan mellan grundskolan och näringslivet ihop med Dan Gunnarsson på Möckelnföretagen och Kaisa Edenvik på Företagarna.

Uppdaterad 2016-03-21