Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

18 april 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Tre som är nöjda med lansering av Alkohol- och drogguiden på Karlskoga kommuns hemsida är Johanna Karlsson, folkhälsoutvecklare, Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens ordförande och Christina Gustavsson, folkhälsonämndens ordförande. Guiden ses som en viktig del i det drogförebyggande arbetet.

Lansering av Alkohol- och drogguiden på Karlskoga kommuns hemsida

På Karlskoga kommuns hemsida har en ny webportal  lanserats med fokus på alkohol och andra droger. Portal har fått namnet Alkohol- och drogguiden.

Syftet är att invånare i Karlskoga och Degerfors på ett enkelt sätt ska kunna guidas till råd och stöd, samt information kopplat till alkohol och andra droger. Det är även en viktig del i kommunernas drogförebyggande arbete.

Unikt samarbete med bred kunskap
Arbetsgruppen Västra länsdelen mot droger har gemensamt sammanställt och utformat guiden. I arbetsgruppen finns representanter från polis, psykiatri, akut, ambulans, socialtjänst, elevhälsa, fritidsgårdar, kultur- och föreningsförvaltningen, Örebro läns idrottsförbund och folkhälsoförvaltningen i Karlskoga, Degerfors och Hällefors.

Information samlas och kategoriseras
Via Alkohol- och drogguiden kan du på ett enkelt sätt få hjälp att hitta just de verksamheter som du önskar få kontakt med och på så vis få svar på dina frågor och funderingar. En stor del av innehållet i guiden har redan tidigare funnits tillgängligt på internet, men nu har relevant information samlats och delats in i olika kategorier, så att det blir lätt att hitta.

Alkohol- och drogguiden kan även laddas ner som en webbapp.
Här hittar du - Alkohol- och drogguiden

Alkohol- och drogguiden går att hitta på www.karlskoga.se/alkoholdrogguiden och kan även laddas ner som en webbapp.

Uppdaterad 2016-04-18