Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

17 juni 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lisa Ajax var en av artisterna under Karlskogafesten 2016.

Karlskogafesten hade något för alla

Den 16 juni arrangerades Karlskogafesten för tionde året i ordningen. Det regnade någon skur men vad gjorde det då leenden var så många bland besökarna. För det bjöds på artister och aktiviteter för såväl gammal som ung. Och det blir en fest nästa år också.

Det lovade kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson när han invigde årets fest från scenen i Ekmansdalen. Han uppmanade också besökarna en trevlig kväll och att ta väl hand om varandra. Därefter steg ett hav av ballonger mot skyn som tecken på att festen var invigd.

Men redan vid lunchtid började festligheterna i Karlskoga. Det var hoppborg, bollkastning, trampbilsbana och flera prova på aktiveter på torget. Där fann också en scen som lokala band samt tävlingen Stjärnskott avgjordes på. För dem som önskad kunde man även provsmaka på världens mat.

I Katrinedalsparken kunde den som vågade testa på en klättervägg, ponnyridning, knallar och ett berättartält var några andra aktivet i parken under dagen.

I Ekmansdalen var det som brukligt flera artistuppträdanden. Karlskogabandet Boggelyboys inledde vid femtiden. Därefter följde invigningsceremonin och sedan tog Old Barrels plats på scen. Konferencién Kalle Selander intervjuade representanter för Countryfestivalen som äger rum i juli i Lunnedet och även Pialill Ring från Motorsportveckan som pågår nu blev intervjuade.

Bråtens IK och Karlskoga Sportdykarklubb fick certifieringar för sitt arbete som trygg och säker förening. Truppen för BIK Karlskoga inför kommande säsongen presenterades. Detta år blev även damerna i Rävåsens IK Karlskoga blev presenterade inför publiken i Ekmansdalen.

Värmlanspojkarna var nästa band på scen. Därefter vidtog ett annat regn än det med droppar från ovan. Godisregn. Mycket uppskattat av främst den yngre generationen i publiken.

Boris René bjöd på en sprakande scenshow och hans låtar fick publiken i rejäl gungning. Lisa Ajax var nästa artist på scen. Sista framträdandet i årets Karlskogafest stod dj Filip Högberg för.

Uppdaterad 2017-01-17