Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

20 juni 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Drogfria skolavslutningen firade
5-årsjubileum med besöksrekord

Årets drogfria skolavslutningsarrangemang blev en succé med nytt besöksrekord, drygt 500 ungdomar blåste grönt. Det är viktigt att kunna ge ungdomarna en skön kväll som tack för att de vill vara nyktra.

Skolavslutning kan innebära att ungdomar gör sin alkoholdebut. I samband med skolavslutningen 2016 arrangerade Karlskoga och Degerfors kommuner tillsammans med ett flertal sponsorer ett drogfritt arrangemang för elever i skolår 7-1 gymnasiet. Ungdomarna får blåsa i alkomätare varje gång de går in och aktiviteten Blås grönt  belönade och uppmuntrade de ungdomar som avstår från alkohol genom att lotta ut priser.
- Så himla kul att det är så många ungdomar som väljer bort alkoholen, säger Johanna Karlsson som är projektledare, nyheter för i år som klätterväggen och sockervadd blev mycket populärt bland ungdomarna. Även Boris René blev ett lyckat inslag både som artist och positiv förebild med sitt sköna sätt att vara tillsammans med ungdomarna.

Ungdomar tycker till
Ungdomarna fick möjlighet att tycka till om skolavslutningen på plats. De fick svara om de var nöjda/inte nöjd via en app i samband med utgång och även skriva på åsiktsträdet.
98 % av ungdomarna svarade att de var nöjda med kvällen.

Samlade åsikter från vad undomarna tyckte om skolavlutningskvällen:
Mer danstävlingar
Bäst, bäst, bäst......
Sådär!
Asbra!
Det var skitkul!
Boris - jättebra!
Bästa maten Tack!
Mer olika mat
Man kan skaffa taco, en buffé typ!
Mer på scenen
Go chokladboll
#positivitet
Awesome!!!
10 av 10!
Soft! :)
Mer dans - Högre musik!

Funktionärer och övriga aktörer som arbetade under kvällen har också fått tycka till om vad de tyckte om kvällen samt utvärderat rutinerna för arbetet. Alla var eniga om att kvällen blev lyckad och arbetet inför arrangemanget var bra. En tråkig incident hände i samband med skumdiscot då minst två tjejer anmälde till personal på plats att de blivit antastade under diskot. Då beslutades att stänga skummet i discot. Händelsen blev polisanmäld och rutiner för att motverka en liknande händelser har påbörjats.

- Det är synd att den eller de som gjorde det här ska förstöra för alla 500 som faktiskt var där och hade roligt, säger Ulrika Lundgren, chef på folkhälsoförvaltningen och det är jättesynd att något sådant här händer och det är aldrig okej att antasta någon.

Fler sköna bilder från kvällen:

Uppdaterad 2016-06-20