Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

1 juli 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Feriejobb med ungdomsfullmäktige i sikte

Ett beslut har tagits i fullmäktige om att starta upp ett ungdomsfullmäktige och eftersom beslutet gäller från och med år 2017 så behövs ett underlag - och vilka är mest lämpade att ta fram det? Ungdomarna förstås!

Under tre veckor har åtta ferieungdomar från Karlskoga och Degerfors tagit fram ett förslag på plan och organisation för ett ungdomsfullmäktige och detta redovisades under onsdagen. Deras uppdrag har varit att gemensamt i gruppen planera och ta fram förslag på hur ett ungdomsfullmäktige skulle kunna se ut och vara uppbyggt i Karlskoga-Degerfors kommuner.

Vad vet ungdomar om ungdomsfullmäktige?
Ungdomarna har sammanställt en egenproducerad film som presenterades för ett 40-tal inbjudna föräldrar, tjänstemän och politiker. Filmen beskriver vad det är som ungdomarna egentligen vill påverka, var de ska vända sig om de vill påverka och vad de vet om ett ungdomsfullmäktige. Ungdomarna har även fokuserat på hur de ska sprida information om ett kommande ungdomsfullmäktige och engagera ungdomar.
Inför filmen har ferierna skickat ut enkäter på mail, via facebook och andra sociala medier till både vuxna och unga för att få veta mer om kunskapsnivån och intresset för ett ungdomsfullmäktige.

I och med presentationen avslutade ungdomarna sin feriepraktik på folkhälsoförvaltningen, som även tar hand om resultatet tillsammans med ungdomsrådet Ung Kung. Resultatet är en del i det fortsatta arbetet med Ung medborgardialog.

Vill du se artikel i Karlskoga Tidning - klicka här!länk till annan webbplats

Uppdaterad 2016-07-01