Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

5 juli 2016 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Att placera soffor på utsidan visade sig vara ett lyckat koncept. Här var det poppis att "hänga" under skolavslutningskvällen.

98 % av ungdomarna svarade att de var nöjda med årets drogfria skolavslutning

Årets drogfria skolavslutning innebar femårs-jubileum och även nytt rekord med hela 506 st ungdomar som Blåste grönt. Evenemanget har utvärderats både från ungdomarna och från arbetsgruppen.

Redan under kvällen hade ungdomarna möjlighet att tycka till om skolavslutningen. De fick svara om de var nöjda/inte nöjd via en app i samband med utgång och kunde även skriva på åsiktsträdet. 98 % av ungdomarna svarade att de var nöjda med kvällen.

Samlade åsikter från ungdomarna
Det mesta var idel lovord, Awesome, 10 av 10, bäst, bäst, bäst och asbra och skitkul. Bra uppträdande, bästa maten och goa chokladbollar - men, också önskemål om mer olika mat, högre musik, mer dans och mer på scenen.

Utvärdering från arbetsgruppen
Positivt att ingen ungdom blåste rött, ingen fylla under kvällen, bra förarbete och bra schema, Många funktionärer. För första gången deltog personal från Poeten och Vida Världen (boende för ensamkommande pojkar), vilket uppfattades positivt. Bra och effektiv städning vid stängning.

Förbättringsmöjligheter
Såklart finns en lista på förbättringsmöjligheter, förslag på att entrén stängs när skumdiscot börjar och att åldergränsen för deltagande är högstadiet. Eftersom det kom cirka 90 ungdomar från Degerfors innebar det att bussen fick köra två vändor och önskemål finns att boka två bussar till nästa år, så inga ungdomar behöver stå och vänta.

Vill du läsa hela utvärderingen för drogfri skolavslutning 2016 - klicka här!PDF

Uppdaterad 2016-07-06