Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

9 november 2016 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Dags för årets mörkerövning

Nu är det dags för den årliga mörkerövningen för alla elever i årskurs ett. Övningen genomförs den 14-17 samt 21-23 november och utgår från Aggerudsskolan.

Två klasser deltar varje kväll med cirka en halv timmes förskjutning med början klockan 18.30. Information om dag och tid för respektive klass fås via skolan. 

Övningen är uppdelad i tre moment och tar sammanlagt cirka en och en halv timme.

  • Moment 1 är en presentation och diskussion kring en bildserie om hur man går och syns i trafiken samt vikten och skyldigheten av att använda cykelhjälm.
  • Moment 2 är en demonstration av nyttan av att använda reflex, där bilar och personer med olika reflexalternativ uppträder.
  • Moment 3 utgörs av att föräldrarna kör en mörk vägslinga med halvljuset tänt i en hastighet av 20 km/h. Eleverna får räkna antalet figurer utefter vägen som de upptäcker och rapportera detta vid slingans slut. Även en reflexväst delas ut till varje fordon.

Om ni inte har körkort eller tillgång till bil så är ni naturligtvis välkomna att delta i moment 1 och 2, samt att det kan finnas möjlighet att på plats ordna samåkning med någon annan för moment 3. Det kan vara dåligt väder så varma kläder rekommenderas.

Årskurs två får en andra chans
Elever som går i andra klass och av någon anledning inte kunde närvara på mörkerövningen förra året, samt elever som var med förra året men vill repetera är varmt välkomna delta i årets övning.

Hela familjen är välkommen och det krävs ingen anmälan för att delta och inte heller för att byta tid.

Mörkerövningen arrangeras av Karlskoga Trafiksäkerhetsråd.

Uppdaterad 2016-11-09 av Sara Malmborg Norberg