Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

5 december 2016 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Det var många olika åsikter och mycket erfarenhet som delades när kockar, kökschefer och verksamhetschefen för kost träffades och planerade vårterminens matsedel för alla skolor och förskolor i Karlskoga och Degerfors.

Planering för bra mat i skola och förskola

Menyplanering för skolorna och förskolorna i Karlskoga och Degerfors kommuner sker i en arbetsgrupp med kockar, kökschefer och verksamhetschef. Det är viktigt med en bra planering där både erfarenhet och livsmedelsverkets råd primeras.

Verksamhetschef för kostverksamheten, Liz Silvergrund Elfsberg, är den som ansvarar för att ta fram en meny för skolorna och förskolorna i Karlskoga och Degerfors kommuner. Detta görs terminsvis tillsammans med kockar och kökschefer som arbetar vid kommunernas kök.

Planeringen för vårterminen är klar och även denna gång delade kockarna med sig av sina olika recept till kollegor. Tillsammans skapades en mångsidig meny, som ska ta till vara våra svenska traditioner och även fånga upp nya influenser från omvärlden. En ny rätt inför vårterminen är att testa dillköttsgryta.

Vågar vi testa dillkött då måste vi använda mjölk, ättika och ha i lite grädde för att mildra smaken.
Vecka 12 lägger vi in den rätten i matsedeln.
Hur går Skavgrytan hos er?
Ska vi ha Fiskburgare igen denna vecka? Nej, Fiskburgare gillar de inte och inte Fisk med spenat. Däremot går Lax hem i olika tappningar.
Det tar ungefär fem gånger innan barnen äter en hel portion av en ny rätt. Vi serverar dressing i salladsbaren och det är uppskattat.

Massor av erfarenhet utbyttes när nästa års matsedel planeras. I matsedel finns även utrymme för elevernas egna val på respektive skola i både Karlskoga och Degerfors.

Uppdaterad 2016-12-06