Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

19 december 2016 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ny ishall invigd

Vassa grillor och snabba puckar. Nu är Karlskogas andra ishall invigd.

Stoltheten var tydlig när Liselotte Eriksson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden klippte det blågula bandet till den nya ishallen vid Nobelhallen.

- Ännu en gång har vi lyckats med att få till en ishall här. Jag känner en stor stolthet över Karlskoga och alla inblandade som gjort ett fint jobb med att det här ska bli verklighet, säger Liselotte Eriksson.

- Vilket fantastiskt jobb ni gjort och vilket engagemang från BIK ungdom med de insamlade pengarna, säger Siw Björck Kjellgren, ordförande i kultur-och föreningsnämnden.

BIK ungdom har själva varit drivande i frågan om en ny ishall och samlat in
ca 200 000 kr för att bidra. 15-åriga Hilda Södergren, en av spelarna i laget lämnade 2013 in ett medborgarförslag om att bygga tak och väggar över den dåvarande uterinken. Det skulle skapa möjlighet till mer istid och blev startskottet på hela projektet.

- Det här är en stor dag för oss och det är mycket som händer i Karlskoga. Förra veckan invigdes konstgräsplanen vid Skogsrundan och nu står vi här framför en helt ny ishall. Förslaget kom från en ungdom i Karlskoga, vilket bevisar att det inte är omöjligt att få gehör för sina engagemang här. Nu kan issäsongen förlängas och vi behöver inte vara beroende av väder eller vind som tidigare. Fler tider kan öppnas upp för att träna och spela och ett stort lycka till önskar jag er som ska åka skridskor här, säger Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens ordförande.

Får en NoFall-skena

Tack vare Allmänna arvsfonden kommer även ett bidrag på ca 1 miljon för en så kallad NoFall-skena.

- Det är helt jätteroligt att vi fått det här bidraget. Personer med funktionsnedsättningar får nu också möjlighet att åka skridskor. Det funkar som en sele som fästs i taket på en rullbana, där personen får stöd av selen. Tanken är att den ska komma upp i början av mars, säger P-A Johansson, kanslichef BIK Karlskoga.

Nr 369

Nobelhallen B, kallas ishallen än så länge. Ett officiellt namn för hallen kommer förhoppningsvis komma under våren efter namnberednings beslut. Ishallen är en av 369 stycken i Sverige och senast var det 24 år sedan en ishall invigdes i Värmland, där det nu finns 17 stycken.

Allmänhetens åkning

Hallen kommer främst användas till träning och matchspel för BIK ungdom, men kommer även att kunna användas till allmänhetens skridskoåkning framöver.

Vilken typ av verksamhet som kommer bedrivas i hallen under vår- och sommar är ännu inte bestämt.

Uppdaterad 2016-12-19