Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

20 januari 2017 - Allmänt

Stora Vallaskolans matsal fick besök av politiker från Degerfors och Karlskoga under skollunchen torsdag 24 oktober.

Skollunch tillsammans med politiker

Under hösten har en ny metod genomförts med dialog mellan politiker och ungdomar. Politikerluncherna syftar till att politiker ska få möjlighet att träffa fler ungdomar och få insikt i hur ungdomar tycker att det är i kommunen.

I går fick ungdomarna vid Stora Vallaskolan besök av politiker vid skollunchen. Tanken är att föra en aktiv och naturlig dialog och att politikerna kommer till skolan där ungdomarna är. Det har stundtals varit svårt att locka ungdomar till de fikamöten som tidigare har pågått efter skoltid.

Alla politiker som deltog i skollunchen bar en väst med texten ”Politiker” och ”Fråga mig” så att eleverna snabbt fick veta vilka de var. Deras uppgift var att vara engagerade och ställa öppningsfrågor för att få igång diskussionen med ungdomarna vid borden, som stöd i diskussionen fanns även utplacerade bordspratare med förslagspunkter. Samtalen flöt på bra och eleverna hade många olika funderingar och frågor som de tog upp med politikerna. Vad är det en politiker gör egentligen, vilka beslut kan de ta, varför finns det så lite att göra på fritiden osv.

Politikerna gick runt så att fler ungdomar fick chansen att prata med dem, frågor till ungdomarna var bl.a. vad vill ni göra på fritiden, vad är bra i kommunen, vad skulle du göra om du var statsminister för en dag.

Vid andra tillfället med politikerlunch deltog Anita Bohlin-Neuman, Socialnämnden, Christina Gustavsson, Folkhälsonämnden, Peter Pedersen, Kultur-och utbildningsnämnden, Mauri Sukuvaara, Servicenämnden, Ingvar Eriksson, Gymnasienämnden.

Så här ser höstens program för politikerluncherna ut:

Karlbergskolan i Karlskoga, den 3 september
Stora Vallaskolan i Degerfors, den 24 oktober
Skrantaskolan i Karlskoga, den 12 november
Österledskolan i Karlskoga, den 4 december

Läs mer från sammanställningen av diskussionen:
Politikerlunchen 24 oktoberPDF

Uppdaterad 2017-01-20