Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

21 mars 2017 - Uppleva & göra

Välbesökt Världen låter

Under lördagen den 18 mars fylldes Folkhögskolan med kultur från världens alla hörn.

Runt 3000 besökare fick bl.a. uppleva mongolisk dans, gambianska trummor, syriansk sång, dragspelsorkester, konst, teater och mycket mer. Det var tredje gången som Världen låter anordnades - en festival med integration och en känsla för sammanhang i fokus.

- Att det var en festival för alla märktes. En riktig vi-känsla. Barnvagnsfamiljer, ungdomar och äldre var på plats och bidrog med en härlig stämning. Ungarna fick ansiktena målade och möjlighet att prova på olika kulturverksamheter, några vår äldre generation kunde fira hundraårsjubileet av Finlland och självklart kunde alla uppleva fantastiska musikuppträdanden under hela dagen, säger Peter Carell, projektledare under Världen Låter.

Världen Låter arrangeras av Karlskoga kommun och Möckelnföreningarna tillsammans med en rad olika föreningar/organisationer i Karlskoga. Sponsrande företag och organisationer har gjort det möjligt med fritt inträde och fria konserter.

- Vi har försökt att få in en bra och viktig blandning i programutbudet, exempel Förbjudna orkestern, där fem kvinnor spelar på instrument som har varit eller är förbjudna att spela på för kvinnor i deras hemländer. Under Världen låter är musikglädje över alla gränser en självklarhet. Nu var det tredje gången festivalen anordnades som var tanken från början, och vi ska nu utvärdera om den kommer fortsätta framöver, säger Peter Carell. 

Uppdaterad 2017-03-21