Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

22 maj 2017 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Vill att busskortet ska gälla även efter skoltid

Fem förtroendevald besökte i förra veckan Möckelngymnasiets   skolrestaurang i Karlskoga. Tillsammans med eleverna pågick en Politikerlunch i drygt en timme som innebar många givande samtal.

Sedan hösten 2013 har det genomförts Politikerluncher i olika skolor i Karlskoga och Degerfors kommuner. Syftet är att våra förtroendevalda ska få insikt i hur ungdomar tycker att det är i kommunen och genom att de kommer till skolan får samtliga ungdomar som går i skolan samma möjlighet till dialog.

Många viktiga åsikter!

Ungdomarna i Möckelngymnasiet tycker det är bra att de förtroendevalda kommer ut till skolan och de tycker även att politik är viktig. Några anser har priserna har höjts i cafét och studiebidragen är för låga, vilket är dåligt. På fritiden önskas ungdomsgård, fler jobb till ungdomar och busskort som räcker längre än till kl. 19. Dessutom fanns funderingar kring processen med skolbalen för årskurs 3.

Modell framtaget av ungdomsrådet

Ungdomsrådet i Karlskoga Ung Kung har utifrån en framtagen modell format Politikerluncherna som metod för att barn och unga ska ha möjlighet till att träffa förtroendevalda under informella former. Där skapas en dialog mellan förtroendevalda och eleverna genom ett naturligt möte, som ger ökade möjligheter för barn och unga att göra sin röst hörd. Förtroendevalda får insyn i hur barn och unga tycker att det är i Karlskoga och Degerfors, vilket är en del i det ungdomspolitiska arbetet.

Resultatet har varit lyckat och därför har dialogen med lunch mellan förtroendevalda och ungdomar fortsatt och till hösten är tre Politikerluncher inbokade i Degerfors och Karlskoga.

Vill du läsa hela sammanställningen från Politikerlunchen - klicka här!PDF

Uppdaterad 2017-05-22