Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

24 maj 2017 - Utbildning & barnomsorg

Invigning av kub för rätt till frihet

I strålande sol klipptes bandet till den kub för mänskliga rättigheter som står uppställd på skolgården på Möckelngymnasiet i Karlskoga.

Det är gymnasiesärskolans elever som är med i Raoul Wallenberg Academys kubprojekt där 30 skolor runt om i Sverige arbetar med varsin kub för mänskliga rättigheter. Det finns en kub för varje rättighet och Möckelngymnasiet har kuben med rätten till frihet.

Eleverna har arbetat med projektet under hela terminen och alla elever har deltagit. De har fyllt kuben med olika material som passar in i temat, bland annat har de spelat in en film på skolan om rätten att vara som man vill. Varje elev har även gjort en flagga som symboliserar frihet för dom.

Under invigningen spelades musik med frihetstema och eleverna på gymnasiesärskolans program hotell, restaurang och bageri bjöd på frihetsbakelser och tilltugg.

Kuben kommer att flyttas till Björkborns herrgård under sommaren och sedan till Kungsträdgården i Stockholm där alla 30 kuber samlas den 1 september och där Jan Eliasson håller i invigningstalet.

Flaggor
Bakelser
Inne i kuben
Uppdaterad 2017-05-24