Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

31 maj 2017 - Kommun & politik

1 juni 2005 infördes rökförbud på alla serveringsställen i Sverige. I dag erbjuder även fler och fler restauranger en rökfri miljö utomhus.

Välkommen att besöka en rökfri uteservering i Karlskoga

Minska rökningen - minska ohälsa och rädda liv! I dag uppmärksammas WHO:s World No Tobacco Day bland Karlskoga och Degerfors restauranger.

Alla vinner på en rökfri miljö och många uteserveringar i Karlskoga och Degerfors har visat intresse för att delta i dagens globala tobaksfria dag.

Rökfria uteserveringar är något som efterfrågas av majoriteten av befolkning. Karlskoga och Degerfors kommuner har tillsammans beslutat att minska rökningen i kommunerna för att minska ohälsa och rädda liv. Kommunerna är också några av de första i Sverige som har ställt sig bakom opinionsbildningen Tobacco Endgame – Rökfritt Sverige 2025. Detta innebär ett aktivt arbete för att halvera antalet rökare till år 2025.

Beslut om lag kring rökfria uteserveringar är en nationell fråga som diskuteras politiskt. Detta är ett förebyggande arbete som görs av folkhälsonämnden, medan myndighetsnämnden står för myndighetsutövningen.

Uppdaterad 2017-06-02