Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

2 juni 2017 - Stöd & omsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Liselotte Brandberg-Kilestad, samordnare vid familjecentralen, med en nöjd liten beöskare. Foto: Ebba Elfstrand

Familjecentralen – en nybliven ettåring

Den 30 maj var det dags för familjecentralen i Karlskoga att fira ett år, vilket man gjorde med öppet hus och glass till alla besökare. Året som gått har enligt Liselotte Brandberg-Kilestad, samordnare vid familjecentralen, varit spännande med nya kollegor och nya samarbeten.

– Vi började dagen idag med ett personalmöte där vi diskuterade året som varit, vi hade sedan avtackning av medarbetare som sluta. Dagen kommer att fortsätta med firande och öppet hus. Alla som har varit på besök idag får också komma in till öppna förskolan för glass och kaffe, säger Liselotte.

Ett händelserikt och utvecklande år

– Det har varit ett spännande år då vi fått lära känna varandra, både inom yrkeskategorierna som finns här samt arbetet som sker över gränserna då både barnmorskemottagningen, barnhälsovården, Öppna förskolan och Satelliten nu är samlade under ett och samma tak. Från och med april har även familjerådgivningen flyttat in vilket utökar samarbetet ytterligare, säger Liselotte.

Det tar tid att hitta rätt arbetssätt

Som med alla nya konstellationer har det tagit tid att landa i det nya och där är familjecentralen inget undantag.

– Vissa saker måste fortfarande få tid att landa för att hitta rätt former i den nya konstellationen. Det har även varit ett år där vi fått tacka av medarbetare samtidigt som nya har börjat vilket har medfört nya ansikten och en annan personalstyrka mot den som flyttade hit för ett år sedan, säger Liselotte.

Strävar mot fortsatt utveckling

Framöver vill man fortsätta att utveckla verksamheten och man utvärderar möjligheterna för att samverka kring nya verksamheter. Man hoppas även kunna utveckla de samarbeten man redan ingår i idag.

– Vi hoppas även att fler nysvenskar ska hitta till våra öppna verksamheter. Vi har haft grupper där vi bjudit in bland annat SFI på kvällstid för att informera om vår verksamhet, säger Liselotte.

Vad är familjecentralen?

Familjecentralen är ett samarbete mellan Karlskoga kommun och Region Örebro län. Där finns Karlskogas barnmorskemottagning och barnhälsovård och de verksamheterna Öppna förskolan och Satelliten samlade under ett och samma tak.

Läs mer om familjecentralen

Uppdaterad 2017-06-07