Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

4 juli 2017 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ferieungdomar marknadsför barnkonventionen på sitt sätt

Åtta ungdomar från Karlskoga och Degerfors valde sin ferieplats i sommar för att kunna vara med och göra skillnad i samhället. I rollen som demokratiutvecklare har de lärt sig själv och andra mer om barnkonventionen.

Efter sina  tre veckor som feriepraktikanter har de haft en presentation där de för tjänstepersoner, politiker, pressen och sina anhöriga redovisat vad de kommit fram till under de här veckorna. Gruppen har valt att marknadsföra barnkonventionen genom en podcast som de har skapat tillsammans, att besöka radion och berätta om sitt arbete, pärlat armband och sålt för att samla in pengar till Rädda Barnen, Tilde har skrivit en krönika som publiceras i Karlskoga Tidningen i morgon, de lägger upp inlägg på Karlskoga kommuns instagram under hela vecka 27 och har skapat en hashtag #Ja till BK, som står för Ja till Barnkonventionen.

Viktigt att känna till sina rättigheter

Två av deltagarna är också med i ungdomsrådet Ung Kung, och det är Wilda och Sigge, de har varit med och hjälpt till att vägleda gruppen. Alla är överens om att det viktigaste med sommarjobbet är att sprida barnkonventionen till unga men också vuxna som kan hjälpa till att sprida den vidare. Det är viktigt att unga och vuxna vet om vad barn har för rättigheter och att vi kan dra nytta av dem.

Följ ungdomarnas arbete

Karlskoga kommuns Instagramkonto - klicka härlänk till annan webbplats
Equalhealth Instagramkonto - klicka härlänk till annan webbplats
Podcast Barnkonventionen Karlskoga & Degerfors - klicka härlänk till annan webbplats


Uppdaterad 2017-07-04