Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

12 juli 2017 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Programeringskurs för elever i årskurs 4 till 7 har varit en populär sommarlovsaktivitet.

Gratis sommaraktiviteter med extrasatsningar för barn och unga

I Karlskoga har åtta kommunala verksamheter tagit del av bidraget MUCF, Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor och genomför under sommaren olika aktiviteter.

En aktivitet som är genomförd är programmering för elever i årskurs 4 till 7. Totalt deltog 42 elever under veckorna. Eleverna har genom programmeringen fått möjlighet att visa de övriga hur de gjort och på så sätt fått växa och stärkt sin självkänsla/självförtroende. De har även hjälpt och stöttat varandra, och kursen har varit väldigt uppskattad av de som deltog.

Nyhet - föreningar kunde söka extrapengar!

För att nå så många barn och unga som möjligt öppnades det upp så även föreningar kunde söka bidrag. Totalt så beviljades nio föreningar bidrag. Granbergsdals IF, i samarbete med Vi unga och Granbergbergsdals/Lonnhyttans friskola, är en förening som fick bidrag och tillsammans genomförde tre veckors Sommarlovskul. I samarbete med Häsängsskolan har det varje dag gått en buss upp till Granbergsdal för att nå fler barn med olika sociala bakgrunder. Skapardag, studiebesök på olika gårdar, fiske, vattenlek samt fångarna på fortet som avslutning är några aktiviteter som har genomförts.

Bakgrund

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, delade under våren ut bidrag till samtliga kommuner i Sverige för att genomföra sommarlovsaktiviteter för barn och unga mellan 6-15 år. Kraven för att ta del av bidraget var att aktiviteterna skulle vara kostnadsfria, ge stimulans och personlig utveckling, skapa nya kontaktytor mellan barn och unga med olika sociala bakgrunder samt behandla alla lika gällande tillgång och deltagande.

Sommarlovskul i Granbergsdal har bland annat innehållit studiebesök på bondgård.

Uppdaterad 2017-07-12