Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

27 juli 2017 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

David och Kathryn Leo-Nyquist, turister från USA, var mycket nöjda med gårdagens oplanerade stopp vid Alfred Nobels Björkborn.

Alfred Nobels Björkborn ett uppskattat sidospår för amerikanska turister

Sommaren är inte på långa vägar över än - och Nobelmuseet i Karlskoga är ett välbesökt turistmål. Några turister hittar dit av en slump - och blir positivt överraskade!

Under hela augusti månad erbjuds dramatiserade teaterguidningar för allmänheten, en uppskattad guidning där många besökare blivit både överraskade och lite uppskrämda! Här finns Alfred Nobels sista svenska hem med bland annat hans bibliotek som omfattar 4500 band med 1100 titlar. I närheten av bostaden ligger Nobels laboratorium som stod klart 1895.

Två som uppskattade sitt oplanerade besök vid Alfred Nobels Björkborn var David och Kathryn Leo-Nyquist som kommer från New England i USA. Under gårdagen på sin väg mot Orsa såg de skylten med Alfred Nobels Karlskoga och gjorde då en avstickare, något som de verkligen inte ångrade. Efter att ha blivit guidade av Alfred Nobel så var det amerikanska paret mycket nöjda med sitt oplanerade stopp i Karlskoga.

Mer info om Nobelmuseet i Karlskoga - klicka här!länk till annan webbplats

Uppdaterad 2017-07-28