Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

18 augusti 2017 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens ordförande, Agneta Lindstedt, båtägare, Annelie Rådesjö, Labbsand, Pelle Lindstedt, båtägare och Hans Berg Nilsson, kommunstrateg på den nya angöringsbryggan vid Labbsand

Kommunen angör en brygga i Möckeln

Nedanför Labbsand har nu kommunen lagt i en angöringsbrygga. Där kan man lägga till för att exempelvis utföra kortare ärende eller bara strosa runt på ”kosia”. Bryggan är endast avsedd för båtar och tas upp inför vintern. Bryggan är test som om det faller väl gör att man redan 2018 kan lägga i fler angöringsbryggor runt om i Möckeln.

- Vi ser det här som en möjlighet att underlätta för människor att röra sig i Möckeln, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson.

Bryggan är inte avsedd för bad och fiske. Utan den ska användas för att ställa båtar vid för kortare besök på Labbsand eller liknande. Det finns plats för omkring 6
båtar vid bryggan. Kommunen äger inte bryggan. Utan man har gett uppdraget till
en lokal entreprenör att ta hand om ansvaret och driften.

Tas upp på vintern
Bryggan är 12 meter lång och cirka 2 meter bred och den monteras på rör som placeras i bottenfötter. Det gör att bryggan inte påverkas av sjö och vågor. Den kommer att tas upp inför vintern för att sedan åter läggas i nästa år.

Utvecklingschef Kalle Selander berättar att angöringsbryggan nedanför Labbsand är ett test. Faller det väl ut kan det bli fler bryggor i Möckeln nästa år.

- Vi gör detta som ett test under några månader och utvärdera det när bryggan tas upp i höst. Dessutom kommer vi att ta in feedback från de som använder den. Om det faller väl ut kan vi absolut lägga i fler angöringsbryggor i Möckeln redan 2018.

Den nya angöringsbryggan som rymmer cirka 6 båtar ligger nedanför Labbsand.

Uppdaterad 2017-08-18