Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

24 augusti 2017 - Kommun & politik

Projekt gör Karlskoga tryggare, säkrare och attraktivare

I Karlskoga pågår sedan maj 2016 ett arbete för att certifiera Karlskoga som en trygg, säker och attraktiv stad även under kvälls- och nattetid. Målet är att Karlskoga ska få kvalitetsmärkningen "Purple flag" nu i höst.

Projektet, som startade maj 2016, är ett samarbete med representanter från näringslivet, Polisen, tjänstemän och politiker från kommunen samt organisationer.

Tack vare alla som engagerat sig i processen har hela Purple Flag-området fått sig en ansiktslyftning. Karlskoga sjuder av aktiviteter, det är rent och snyggt, rabatter rensas, nya papperskorgar och cykelställ har satts upp, tunnlar har klottersanerats och målats om med klotterskydd, belysningen har sett över och i vissa fall bytts ut, bänkar har rengjorts och bytts ut, fasader har rengjorts, räcken har målats med mera, med mera.

Dessutom har nya samarbetsgrupper startats och nya initiativ tagits. Nu händer det mycket i Karlskoga! säger de mycket nöjda projektledarna Mats Johansson, säkerhetssamordnare i Karlskoga kommun och Martina Björck, VD Karlskoga Näringsliv & Turism AB.

Utvärdering 1 september

Fredag 1 september är det dags för extern utvärdering. Då kommer utvärderare från Örnsköldsvik och Oskarshamn för att utvärdera Karlskoga utifrån processens fem fokusområden under de fyra tidsperioderna mellan klockan 17-05.

Vi hoppas att alla som verkar inom området hjälps åt med att funderar på vad hen kan göra i form av belysning, städning, bemötande, skyltning med mera.

I oktober får vi reda på hur det har gått med vår certifiering och då fortsätter processen med att förbättra Karlskoga till en tryggare, säkrare och attraktivare plats, vilket vi ser fram emot säger Mats Johansson.

Kartan visar Purple Flag-området. Klicka på kartan för större bild.

Vad är Purple flag?

Purple Flag är ett certifikat som handlar om att skapa en trygg och samtidigt levande stad även efter klockan 17. Den lila flaggan blir därmed symbolen för en trygg, säker, jämställd och attraktiv stad som håller en hög och trygg kvalitet med ett varierat kvällsutbud för alla.

Fem fokusområden

För att bli certifierad krävs att man uppfyller särskilda kriterier utifrån fem fokusområden; välkomnande, rörelse, utbud, plats och policy. Dessa är framtagna för att fånga upp totalupplevelsen och de förväntningar som stadskärnor erbjuder kvälls- och nattetid, oavsett målgrupp och storlek på stadskärnan.

På www.svenskastadskarnor.se kan du läsa mer om Purple Flaglänk till annan webbplats

Uppdaterad 2017-08-25