Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

8 september 2017 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Peter är årets lärare i länet

Grattis Peter Andersson, lärare i SO och svenska på Bregårdsskolan som blivit utnämnd till årets lärare i Örebro län.

Hur blev du nominerad?

- Tre av mina mentorselever från förra året nominerade mig. De skickade in nomineringar till Lärargalan som valde ut mig som kandidat och sedan fick jag lämna en egen motivering till varför just jag var värd priset. Alla nominerade blir inbjudna till Lärargalan men jag var tveksam till att åka för jag trodde inte jag hade chans på något pris. Men innan galan såg jag att jag att vunnit som årets lärare i Örebro län och då ändrade jag mig. Det priset delas inte ut på själva galan men det var ett bra tillfälle att träffa andra lärare och knyta kontakter.

Varför är du en så bra lärare?

- Jag jobbar mycket med värdegrund och med relationen med både föräldrar och elever. Vi lärare träffar ju eleverna mer än vad föräldrarna gör och många vågar inte prata om allt hemma, och då finns jag där som en extra förälder eller vuxenkompis för de som behöver. Det är jätteviktigt att lyssna, hälsa och se alla elever och jag är ofta med i rasthallen och spelar pingis eller biljard, eller bara hänger med eleverna. Sen har jag en tydlig struktur på min undervisning – det ska vara lätt att vara både elev och förälder hos mig, men jag ställer även stora krav.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Jag älskar mitt jobb och har aldrig måndagsångest, det är alltid kul att gå till jobbet. Jag berättar gärna för mina elever att jag trivs med mitt jobb och försöker sprida en god bild av läraryrket. Tyvärr är det ju ofta de negativa sidorna som lyfts fram i medierna. Sen är det viktigt att vi lyfter och använder varandra – vi lärare har ju en stor chans att göra avtryck i kommunen. Och det är jättekul att bli prisad för sitt jobb - det är en rejäl egoboost!

Om Lärargalan

Lärargalan kom till på initiativ av studenten Beata Kull för att uppmärksamma läraryrket. Galan ordnades för andra året och i år har ca 30 000 elever nominerat ca 3 000 lärare.

Uppdaterad 2017-09-08