Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

6 november 2017 - Stöd & omsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Karlskogas äldre är nöjda med hemvård och vårdboende

Karlskogas äldre som är i behov av hemvård eller bor på kommunens vårdboenden är mycket nöjda med den hjälp de får. De som har hemvård är nöjdare både än riksgenomsnittet och över snittet för Örebro län.

Kommunen har under flera år haft höga siffror i den årliga mätningen som Socialstyrelsen ansvarar för.

- Senaste året har vi, bland mycket annat, ökat bemanningen och det i sin tur gör att vi kan arbeta med att ge de som bor på kommunens boenden en ökad livskvalité, som aktiviteter och guldkant på tillvaron, säger Maria Malmsten, områdeschef för vårdboende.

Hela 98 procent inom hemvården har svarat att de får ett bra bemötande. 92 procent är överlag nöjda med sin hemtjänst som den fungerar idag och 90 procent känner sig trygga.

"Fantastisk personal"

En satsning inom hemvården har senaste året varit en förbättrad planering med ett digitalt verktyg med fokus på individens behov. Man kommer under kommande år att fortsätta utveckla möjligheten att brukarna i högre grad ska kunna påverka när de får sina insatser.

- Men i slutänden är det vår fantastiska och professionella personal som gör det möjligt att erbjuda en så bra vård och omsorg, säger Annica Lilja, områdeschef för hemvården.

Inga köer till vårdboende

- Resultaten ser riktigt bra ut och det bidrar till att känna stolthet över en god äldreomsorg! Vi kommer att fortsätta arbetet med utevistelser i våra fina trädgårdsmiljöer men även utveckling genom specialcyklar. Så det händer mycket positivt på våra vårdboenden, säger Maria Malmsten.

92 procent uppger att de fått plats på det boende de begärt, vilket är högre än både i riket och i länet. Siffran beror till stor del på att det i dagsläget inte finns några köer och Karlskoga kommun har under flera år kunnat erbjuda platser på önskade boenden.

Läs hela undersökningarna här

Uppdaterad 2017-11-06