Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

11 december 2017 - Allmänt

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lars Svahn, Odd Fellow läste högtidstalet med hjälp av en taltratt vid kransnedläggningen på Nobeldagen.

Så här firades Nobeldagen 2017 i Karlskoga

Det bjöds på flera aktiviteter i Karlskoga under Nobeldagen 2017. På Mötesplats Alfred Nobel stod teaterguidning, högtidstal och kransnedläggning samt Nobellunch på menyn. På biblioteket kunde man smaka på Karlskogas egen Nobelbakelse 2017.

Årets Nobelbakelse hade gjorts av Pontus Nässén Ahlström, Emanuel Persson och Sunisa Bim. De är elever i årskurs 3 på Restaurangprogrammet vid Möckelngymnasiet. På biblioteket bjöd Karlskoga kommun på bitar av bakelsens under hela söndagen.

Receptet för Karlskogas Nobelbakelse 2017PDF

Under förmiddagen genomfördes en teaterguidning på Björkborns herrgård. Vid lucnhtid var det dags för den sedvanliga kransnedläggningen. Det var
Lars Svahn, Odd Fellow som höll i högtidstalet och därefter lades kransen nervid bysten av Alfred Nobel. Ceremonin avslutade med sedvanlig fanfar och en så kallad dubbel svensk lösen. Det betyder att man skjuter fyra kanonskott. Förr i tiden sköts dubbel svensk lösen när kungen var närvarande.

Det bjöds på sång och musik inne på Mötesplats Alfred Nobel. Därefter dukades det upp en Nobellunch för drygt 70 deltagare.. Som förrätt serverades Västerbottens snurra med picklad rödlök och skagenröra. Varmrätten bestod av kyckling med ungstekt potatis. Lunchen avslutades med kaffe och Karlskogas Nobelbakelse 2017.

Nobeldagen avslutades på kvällen med konsert av Öjebokören

Uppdaterad 2017-12-14