Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

15 december 2017 - Bygga, bo & miljö

Här visar Emma Anting Paulsson, miljösamordnare på Karlskoga kommun, några av marknadsbesökarna hur man kan göra tomtar av granris.

Julmarknad på Skranta torg – en succé

Under lördagen 9 december anordnade Karlskogahem en julmarknad på Skranta torg. Det var en välbesökt och uppskattad marknad och många olika företag och organisationer fanns på plats under dagen.

Karlskoga kommun deltog under julmarknaden på flera olika sätt. Bland annat stod barn från projektet El Sistema på scenen och sjöng julsånger för marknadsbesökarna. På plats fanns också kommunens miljösamordnare, Emma Anting Paulsson, som visade ett enkelt sätt att tillverka juldekorationer med hjälp av material från skogen. Vid kommunens marknadsstånd bjöds det även på glögg och informerades om sopsortering.

Barn från fritidsgårdarna Stråningstorp, Aggerud, Häsängen och Bråten samt elever från Skrantaskolan bidrog med julskyltning och olika konstverk. Polis och brandkår fanns på plats och många nyfikna barn fick möjlighet att spana in, och till och med provsitta, polis- och brandfordonen. De barn som ville fick göra ett besök hos tomten där de också kunde lämna sin önskelista. Avslutningsvis besöktes marknaden av årets lucia med tärnor.

Efter helgens mycket lyckade arrangemang finns det redan planer på en julmarknaden igen nästa år.

Uppdaterad 2017-12-15