Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

25 januari 2018 - Näringsliv & arbete

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Fikamöten med nyanlända utvecklar näringslivet i Karlskoga

I Trollhättans Stad finns Double Cup. Det syftar till att företag på ett enkelt sätt ska träffa nyanlända. Allt bygger på att företag bjuder in nyanlända till ett möte med fika. I förlängningen kan detta leda till praktik eller jobb för nyanlända. Nu ska ”Double Cup” införas i Karlskoga. Den 5 mars sker ett första uppstartsmöte.

- Vi har imponerats över hur Trollhättan Stad har jobbat med ”Double Cup” och tror att det skulle gå att använda i Karlskoga. Tillsammans med Arbetsförmedlingen i Karlskoga, MöckelnFöretagen samt Alfred Nobel Science Park bjuder vi in företag/näringslivet i Karlskoga till ett uppstartsmöte. Där kommer också representanter från Trollhättans Stad vara med och presentera konceptet, säger Kalle Selander, utvecklingschef i Karlskoga kommun.

Träffas och fika

”Double Cup” startades av Trollhättans Stad, med målet att företag får en enklare möjlighet att träffa nyanlända. Allt bygger på att företag bjuder in nyanlända till ett ömsesidigt möte över en fika. Detta möte kan sedan bidra till att en praktikplats eller att möjlighet till jobb skapas.

Vill du veta mer om modellen "Double Cup"  som skapar synergier med och mellan människor. Då kan du anmäla dig till uppstartsmötet måndagen den 5:e mars, kl. 11.30- 13.00 på Restaurang Gastro. Deltagande är kostnadsfritt och lunch ingår.

Anmälan senast 26 februari via nedanstående anmälningsformulärAnge vilket företag/organisation du representerar

Ange e-postadress eller telefonnummer

Ange om du behöver specialkost eller har matallergi
Uppdaterad 2018-01-25